WePayPeople

PolisManager is onmisbaar geworden

Het is een uniek product wat ik andere credit managers absoluut aanraad. Met PolisManager heb je namelijk een directe link met de database van je kredietverzekeraar. Het geeft je een zekerheid die je niet eerder had.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“De manier waarop we nu dankzij de producten van CreditDevice werken, is het creditmanagement van de toekomst. Afdelingen versterken elkaar, we hebben betrouwbare data en boeken vooral heel veel tijdswinst.”

WePayPeople is een expert in payrolling en salarisadministratie. Via hen worden jaarlijks bijna 15.000 mensen verloond. Dit aantal groeit nog steeds dagelijks. Ook verzorgt WePayPeople voor vele kleine en grote organisaties de loonadministratie en backoffice. Elias Ruissen is binnen de organisatie verantwoordelijk voor creditmanagement. Maak kennis met de onderscheidende aanpak van WePayPeople en de rol die CreditDevice daarin speelt. Het team van Elias bestaat uit vier personen, die in tegenstelling tot de traditionele manier van creditmanagement voornamelijk focussen op klantacceptatiebeleid en het proces rondom creditmanagement.

“Als je de helft van je tijd bezig bent met zorgen dat achterstanden betaald worden, dan blijf je continu achter de feiten aanlopen.”

“De afgelopen jaren is er bij WePayPeople veel veranderd op het gebied van ons klantacceptatiebeleid”, begint Elias. “Vooral op de manier hoe wij naar de acceptatie van klanten zijn gaan kijken. Na een aantal jaar puur gebruik te hebben gemaakt van kredietinformatie, zijn we vorig jaar begonnen met Infoscore van CreditDevice. Hier hebben we eerst een pilot voor gedaan met grotere uitzendbureaus, de grootgebruikers van de credit checks”, zo vervolgt Elias zijn verhaal. “Met Infoscore kunnen onze klanten nu veel sneller handelen en hoeven ze niet langer te wachten op antwoord. Men krijgt direct groen, of rood licht”. Elias geeft aan dat met Infoscore zowel de uitzendbureaus als het salesteam van WePayPeople direct kan zien of ze zaken kunnen doen met een bedrijf of niet.

Infoscore maakt het verschil

Op de vraag hoe WePayPeople omgaat met verzoeken buiten kantooruren is Elias duidelijk: “In het weekend is ons personeel vrij. Toch komt het regelmatig voor dat mensen ook buiten openingstijden een beroep op ons willen doen om te bepalen of een nieuwe klant geaccepteerd kan worden.” Elias vervolgt: “Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij een uitzendbureau in zee wil gaan met een ondernemer die dringend personeel nodig heeft. Dankzij Infoscore kan een intercedent van het uitzendbureau direct inloggen op onze portal, en krijgt deze aan de hand van een groen of rood stoplicht direct te zien of men veilig zaken kan doen. Zo ja, dan is er direct een samenwerkingsovereenkomst beschikbaar die digitaal kan worden ondertekend. En dan kunnen ze direct aan de slag!”

Elias legt uit: “Dit scheelt niet alleen de klant heel veel tijd, maar ons ook. Vóór implementatie behandelden we gemiddeld 40 aanvragen handmatig per dag. Momenteel wordt er nog slechts een kleine 10% doorgestuurd. Deze tijdwinst is een echt USP voor ons.” Elias gaat verder: “Zowel onze klanten als interne afdelingen kunnen nu veel sneller schakelen en veel sneller door. We hebben tegenwoordig ook veel meer een ondersteunende rol.”

Een cirkel van succes

Elias is erg enthousiast over het geheel van alle producten: “Naast Infoscore en kredietinformatie hebben we afgelopen jaar ons systeem uitgebreid met twee extra producten van CreditDevice, namelijk; PolisManager en SalesOptimizer.” Elias vervolgt: “Met behulp van deze producten is ons klantacceptatieproces eigenlijk een volledig cirkel geworden, waarmee we voortdurend zowel onze eigen portefeuille als die van onze klanten gezonder maken. Zo wordt er eerst online een credit check gedaan met Infoscore, waarna we PolisManager gebruiken om er zeker van te zijn dat we dekking hebben bij de kredietverzekeringsmaatschappij. Vervolgens genereren we nieuwe leads voor de uitzendbureaus met SalesOptimizer.”

Dus we kunnen wel stellen dat het jullie veel oplevert? “Ja, tijdens elk deel van dit proces biedt CreditDevice ons de producten en de ondersteuning die we nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Elias.

PolisManager is onmisbaar geworden

Een van de producten die sinds dit jaar is toegevoegd aan het portfolio van WePayPeople is in de ogen van Elias een onmisbare tool voor elke credit manager die kredietverzekerd is. Elias geeft aan enorm enthousiast te zijn over PolisManager. “Het is een uniek product wat ik andere credit managers absoluut aanraad. Met PolisManager heb je namelijk een directe link met de database van je kredietverzekeraar. Het geeft je een zekerheid die je niet eerder had. Als credit manager wil je niet achter de feiten aan lopen, want dat betekent vaak onbetaalde facturen en schades. Met PolisManager ben je dat altijd een stap voor”.

De vraag hoe Elias de PolisManager in het kort zou beschrijven beantwoordt hij met twee woorden: “betrouwbaar en zekerheid”. Elias gaat verder, “PolisManager is een product dat nog niet bestond en dat een risico dekt dat voor veel credit managers nog een blinde vlek kan zijn”. De vraag die je volgens Elias eigenlijk moet stellen is: hoe beheer je nu je kredietverzekering en hoe garandeer je dat wat je communiceert ook goed is? “Volgens mij is dat zonder niet te doen. Met behulp van PolisManager loop je niet langer het risico dekking te verliezen omdat je belangrijke informatie hebt gemist. Door de koppeling met de kredietverzekeraar is onze data nu altijd up-to-date en werk je altijd met de juiste data. Daarnaast is het maken van analyses en versturen van rapportages met de juiste data nu heel eenvoudig”. Al met al een unieke tool die voor elk kredietverzekerd bedrijf ideaal zou zijn”, zegt Elias.

CreditDevice op één lijn met WePayPeople

Elias sluit zijn verhaal af met een mooie conclusie: “We kunnen nu volledig geautomatiseerd in één proces alle relevante facetten controleren en meten. Met de producten van CreditDevice hebben we krachtige tools in handen waar WePayPeople jarenlang mee vooruit kan. De hele organisatie is zich nu veel meer bewust wat creditmanagement is en wat we doen. Het leeft nu echt.’

“CreditDevice is voor mij een partner die op één lijn staat met waar WePayPeople voor staat”, zegt Elias. “Het heeft direct invloed op onze doelstellingen en het behalen daarvan. Net als WePayPeople komt ook CreditDevice constant met nieuwe ontwikkelen en denkt altijd goed mee. Bovendien brengen ze iets op de markt waarvan ik vind dat het er soms nog helemaal niet is. Hoe wij nu dankzij CreditDevice werken, voelt als het creditmanagement van de toekomst”.

Wil je weten wat CreditDevice voor je kan betekenen?

Vraag vrijblijvend een online demo aan of doe vandaag nog een gratis credit check!

Interesse of vragen?

Wil je meer weten over hoe je onze modules kunt inzetten? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.