Bij CreditDevice zijn we een groot voorstander van openheid en transparantie. Daarom bouwen we aan CreditDevice als primair platform voor alle risico- en credit management processen. Daarmee heb je alle informatie over debiteuren, limieten en disputen direct inzichtelijk in één systeem.
Maar wat als je nu informatie uit verschillende bronnen wilt koppelen? Of als je deze informatie ook beschikbaar wilt hebben in andere systemen? Ketenintegratie wordt steeds belangrijker. Daarbij moeten systemen open, maar ook veilig benaderbaar zijn.
De Webservice van CreditDevice geeft je nieuwe mogelijkheden om data te integreren vanuit CreditDevice in bijvoorbeeld een CRM-, boekhoud- of ERP-pakket. Ook is het mogelijk om wijzigingen in externe pakketten direct in CreditDevice te laten doorvoeren.
Tijdrovend, foutgevoelig en achter de feiten aan
Er zijn allerlei koppelingen mogelijk tussen CreditDevice en andere applicaties. Je kunt natuurlijk informatie uitwisselen door het over te typen. Je kunt ook informatie uitwisselen via export- en import van Excelbestanden. Deze werkwijze brengt alleen flinke nadelen met zich mee: het is handwerk, dus tijdrovend en foutgevoelig en bovendien zijn wijzigingen niet realtime inzichtelijk.
Onze Webservice is dé oplossing om dubbel werk te voorkomen én te zorgen dat wijzigingen realtime in CreditDevice binnenkomen – of juist vanuit CreditDevice in je externe applicatie.
- Informatie aanpassen of toevoegen in CreditDevice op dossier- of factuurniveau
- Exporteren van informatie met de Managementinformatie-module
- Importeren van Openstaande posten- en NAW-bestand
- Proactief geïnformeerd worden via webhooks
Onderstaande voorbeelden geven je een idee van de voordelen voor jouw organisatie.
De verkoopcollega’s leggen alle klantcontacten vast in een CRM-systeem. Een klant dient een over een openstaande factuur. Als de verkoopcollega die klacht in het CRM-systeem vastlegt, zorgt de Webservice ervoor dat deze ook in CreditDevice terechtkomt, inclusief de details. Op die manier heeft de klacht direct .
Actuele financiële status
De verkoopcollega’s willen, voordat ze naar een klant gaan, inzicht hebben in de financiële status van de klant. Op het moment dat een dossier geopend is in het CRM-systeem, haalt de Webservice de kerninformatie over het credit management proces op uit CreditDevice. Zo heeft de verkoopcollega altijd een actueel inzicht.
Welke voordelen biedt de CreditDevice Webservice nog meer?
- Wil je wijzigingen die zijn vastgelegd in CreditDevice - zoals een limiet, klacht, incasso, notitie, of actie - direct verwerkt hebben in je ERP-systeem? De webhooks maken het mogelijk om direct na de wijziging een bericht te krijgen, zodat het ERP-systeem altijd op de hoogte is van alle acties in de credit management software.
- Gebruik je de PolisManager om je kredietverzekering te beheren? Bij een intrekking van een kredietlimiet door de verzekeringsmaatschappij zorgt de Webservice direct voor een blokkade in het ERP-systeem.
- Wil je de data uit CreditDevice integreren in je BI-oplossing? De lijsten die je daarvoor hebt gemaakt in de managementinformatie kunnen direct en automatisch in de BI- oplossing verwerkt worden.
- Wil je dagelijks alle wijzigingen in het kredietrapport door verwerken in je ordersysteem? De Webservice maakt het mogelijk om deze wijzigingen automatisch te verwerken. Handmatige verwerking van de limietwijzigingen op basis van een lijst in de risicomanager wordt overbodig.
- Maak je naast de nachtimport gebruik van een import overdag, nadat de bank is geboekt? Door deze import via de Webservice te laten lopen, kan de credit management software het importproces flexibel opstarten, zodra je klaar bent met de bankboeking.
Om succesvol data uit te kunnen wisselen, zijn een paar stappen nodig:
Hoe komt een koppeling tot stand?
- Jouw organisatie brengt in kaart (mapt) de data die vanuit CreditDevice geïntegreerd moet worden, in welke systemen (of andersom).
- Maken jullie gebruik van lijsten in de Managementinformatie of webhooks? Dan moeten deze goed ingesteld worden in CreditDevice.
- Je IT-collega of derde partij schrijft een stukje code die de communicatie tussen CreditDevice en de andere systemen mogelijk maakt.
- Voor de autorisatie van de Webservice genereert het systeem een beveiligde token, naast je ‘gewone inlog.