PolisManager

Jouw nieuwe beste vriend!

PolisManager is ontwikkeld in samenspraak met Atradius, Coface en Euler Hermes om het beheren van je kredietverzekeringspolis te optimaliseren en te vergemakkelijken. Een tool die je helpt risico’s te voorkomen door acties op tijd uit te voeren.

Meer weten? Download de brochure of vraag vrijblijvend een demo aan!

Betaalbaar abonnement

Wist je dat je met PolisManager voor een laag tarief je polis kunt beheren? Daarmee is het product ook binnen het bereik van het mkb.

Je bespaart tijd

Met PolisManager bespaar je veel handmatige handelingen en zoekacties. Tijd die je kunt gebruiken om dekkingsverlies te voorkomen.

Automatisch geheugen

Dankzij PolisManager ben je voortaan altijd op tijd. Je krijgt namelijk vanzelf een seintje, bijvoorbeeld bij achterstalligheid of overschrijding van een limiet.

Ontdek jouw voordelen

Vind je het ook lastig om de regels van je kredietverzekeringspolis goed te beheren? Dan is PolisManager jouw nieuwe beste vriend.

Het handmatig beheren van een kredietverzekeringspolis is veel werk: je moet je aandacht erbij houden, rekening houden met alle regels en polisvoorwaarden en de dagelijkse informatiestroom ordenen en interpreteren. PolisManager neemt dit allemaal uit handen. De handige web service met de verzekeraar zorgt ervoor dat informatie automatisch wordt uitgewisseld. En bij elke update genereert het systeem automatisch nieuwe lijsten en notificaties. Dit minimaliseert de kans op fouten. Bovendien scheelt het je veel tijd. Je hoeft nooit meer te zoeken wat je nú moet doen.

Altijd actuele gegevens

PolisManager garandeert dat de status van je kredietlimieten up-to-date is. Zo beschik je altijd over de laatste stand van zaken.

Actuele informatie over de dekking is essentieel bij een kredietverzekering. Is een limiet bijvoorbeeld ingetrokken door de verzekeraar, dan wil je natuurlijk niet dat er nog goederen worden geleverd. PolisManager zorgt daarom dagelijks – soms zelfs meerdere keren per dag – voor actualisering. Je kunt nieuwe limieten aanvragen en elke beslissing, intrekking of verlaging is direct te zien. Overzichten zijn ook gemakkelijk op te vragen: dit scheelt handmatig werk en is minder foutgevoelig. Verder kan PolisManager data beschikbaar maken voor andere interne systemen, zodat ook die meteen up-to-date zijn.

PolisManager

Dé tool om je kredietverzekeringspolis te beheren.

Controle op je limietkosten

Bij een groot aantal debiteuren kunnen de kredietlimietkosten aardig oplopen. Dankzij PolisManager zijn onnodige kosten echter van de baan.

Het maken van kredietlimietkosten is een onderdeel van een kredietverzekering. Met PolisManager analyseer je gemakkelijk welke kredietlimiet het beste bij jouw klant past en hoe je dekking krijgt tegen de laagste kosten. Soms kun je een kredietlimiet annuleren of vervangen door een (kosteloze) zelfbeoordelingslimiet op basis van betalingservaringen. PolisManager helpt je bij de berekening en als je regelmatig zaken doet met een klant, is het de goedkoopste optie. Je kunt er ook voor kiezen de dekking vast te stellen met een kredietrapport van CreditDevice. Dat is niet gratis, maar vaak wel goedkoper dan een kredietlimiet van de verzekeraar.

Hulp bij zelfbeoordeling

Zelf een limiet vaststellen op basis van betalingservaringen is veel rekenwerk. PolisManager neemt deze taak van je over. Je beschikt meteen over je kredietlimiet én de bijbehorende berekening. Veel bedrijven hebben moeite om binnen hun polisvoorwaarden optimaal gebruik te maken van zelfbeoordeling. PolisManager gebruikt dezelfde berekeningsmethode als de verzekeraars en helpt je zo kosteloos aan een kredietlimiet.

Eén bedrijf één limiet

Kredietverzekeraars hanteren de regel: één bedrijf, één limiet. Staan sommige bedrijven met meerdere debiteurennummers in je administratie? Dan biedt PolisManager een oplossing. PolisManager herkent deze bedrijven en koppelt alle facturen van de diverse debiteurennummers aan één limiet. Zo ontstaat er een helder overzicht. Als sleutel geldt het nummer van de maatschappij (of het KvK-nummer).

Waardevolle kredietrapporten

Een kredietrapport is het ideale instrument voor het vaststellen van een gedekte kredietlimiet. De waarde van kredietinformatie bij risicomanagement is groot. Die waarde wordt nog groter als de financiële informatie volledig geïntegreerd is in alle modules van de software en als de rapporten betaalbaar zijn. Dit is het geval bij PolisManager.

Overzichtelijk afletterschema

Bij schade vraagt de verzekeraar naar de vaststelling van de zelfbeoordelingslimiet. In het dossier van PolisManager vind je een actueel afletteroverzicht. Erg handig bij schade. Met twee muisklikken heb je een Excel-document met de afgeletterde facturen en de relevante historie. Je voldoet hiermee volledig aan de verplichtingen die de verzekeraar stelt.

PolisManager is een uniek product wat ik andere credit managers absoluut aanraad.

In de ogen van Elias Ruissen, credit manager bij WePayPeople, is PolisManager een onmisbare tool voor elke credit manager die kredietverzekerd is. “Met PolisManager heb je namelijk een directe link met de database van je kredietverzekeraar. Het geeft je een zekerheid die je niet eerder had. Als credit manager wil je niet achter de feiten aan lopen, want dat betekent vaak onbetaalde facturen en schades. Met PolisManager ben je dat altijd een stap voor”.

Alles in één

Met de creditmanagementmodules van CreditDevice combineer je alles in één applicatie: het beheer van je kredietverzekeringspolis, je debiteurenbeheer, het verzamelen van kredietinformatie en het analyseren van risico’s.

Met PolisManager kun je uitstekend je kredietverzekeringspolis beheren. Wil je je creditmanagement optimaal inrichten, dan kun je bij ons terecht voor extra modules. Daarmee kun je je debiteuren beheren, financiële gegevens van je klanten uit onze database halen of risicoanalyses laten maken. Alle modules sluiten op elkaar aan, dus je hoeft niet te switchen tussen verschillende systemen. CreditDevice is de enige partij in Europa die zo’n totaalpakket aanbiedt.

Interesse of vragen?

Wil je meer weten over hoe je onze modules kunt inzetten? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.