Kredietlimieten

Hulp bij naleving van je kredietverzekeringspolis!

Ben je kredietverzekerd en op zoek naar een effectieve manier om je kredietlimieten te beheren? Handmatig kredietlimieten in de ERP-software verwerken is foutgevoelig en vaak erg omslachtig. PolisManager doet dit automatisch voor je, zonder fouten! Ook ontvang je automatisch een notificatie wanneer het openstaande saldo hoger is dan de huidige kredietlimiet.

Binnen een kredietverzekering kun je op verschillende manieren een kredietlimiet vaststellen. Welke manier je kiest, is per debiteur afhankelijk van de situatie.

Kredietlimiet

Je vraagt een kredietlimiet aan bij de verzekeraar. Daarbij geef je aan welke dekking je nodig hebt om jouw openstaand saldo af te dekken.

Zelfbeoordeling

Je kunt zelf een kredietlimiet vaststellen op basis van je eigen betalingservaringen of op basis van een kredietrapport. De maximale hoogte van de zelfbeoordeling plus alle voorwaarden staan vermeld in de polis.

Toetsing

Een toetsing is een vereenvoudigde kredietlimietaanvraag. De hoogte van de toetsing staat in de polis.

"Al 25 jaar zet Finance & Insurance de standaard als makelaar op het gebied van kredietverzekering. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze klanten. Wij kiezen voor Polismanager van CreditDevice."

Kees Grijzenhout | F&I Trade Credit BV

Bespaar tijd en voorkom fouten

Met PolisManager ben je altijd up-to-date

PolisManager berekent jouw zelfbeoordeling op basis van betalingservaringen en informeert je over eventuele wijzigingen in jouw dekking. Daarnaast halen we continu, via een API, data op bij jouw kredietverzekeraar. Hierdoor heb je altijd overzicht en kun je op basis daarvan acties ondernemen als dat nodig is. De actuele limietinformatie kan dagelijks teruggestuurd worden naar jouw ERP-software, zodat je ook daarin altijd met de juiste limiet werkt. Doordat je dit niet meer handmatig hoeft te doen, bespaar je tijd en voorkom je fouten.

Voorkom onnodige kredietlimietkosten

Limietkosten besparen

Heb jij zicht op hoeveel niet-actieve debiteuren bij jou verzekerd zijn? Dit zijn onnodige kredietlimietkosten, die je liever niet uitgeeft. In PolisManager heb je direct inzicht in alle debiteuren waarvoor je wel limietkosten voor betaalt, maar waarnaar je al meer dan 12 maanden geen factuur hebt verzonden. Deze limieten kun je via PolisManager direct intrekken.
Limietkosten

Meer weten?

Vraag een demo aan

Ontdek wat PolisManager voor jouw onderneming kan betekenen!