Kredietinformatie

365 miljoen bedrijven wereldwijd

Voorkom onbetaalde facturen door alleen zaken te doen met solide ondernemingen.
EEn greep uit onze klanten
Sligro
People 2.0
Engie Logo
Meyn
Harvest house
tabs holland logo 1

Risico's beperken met betrouwbare en actuele data

Het vinden van een goede balans tussen het accepteren van nieuwe klanten en het beperken van de financiële risico’s is voor veel ondernemers een uitdaging. Nieuwe klanten zijn natuurlijk essentieel voor de groei van je bedrijf. Maar hoe weet je of een bedrijf betrouwbaar genoeg is om zaken mee te doen? En hoe werken je afdelingen Credit Management en Sales optimaal samen? De oplossing zit in goede data en inzichten.

Kredietrapport
Kredietinformatie Nederland
Internationaal
Kredietinformatie Internationaal
Monitoring
Monitoring
Zelfbeoordeling
Zelfbeoordeling

Meer kansen,
Minder risico's

Met de kredietrapporten van CreditDevice maak je als ondernemer een betere inschatting van financiële risico’s. Ook zie je mooie kansen eerder aankomen en kun je tijdig met Sales je plannen bijstellen. Wat ons betreft staat dit gelijk aan gericht zakendoen! 
Kredietinformatie NL scaled

Veilig zaken doen

Strategische beslissingen op basis van actuele data

Als ondernemer heb je actuele data nodig om je beslissingen te onderbouwen. Bij CreditDevice kun je het woord ‘actueel’ heel letterlijk nemen. Het onderhouden van onze database is namelijk een doorlopend proces: we actualiseren en controleren dagelijks uiteenlopende databronnen. Zo garanderen we dat je altijd beschikt over kredietrapporten met de meest recente bedrijfsinformatie. Daarmee verklein je de kans op onaangename verrassingen en onbetaalde facturen.

Drie voordelen van kredietinformatie

Een nieuwe klant is natuurlijk altijd welkom. Maar je wilt er wel zeker van zijn dat diegene je facturen op tijd betaalt en zich houdt aan de betalingsafspraken, zodat jij geen omzet misloopt of in de financiële problemen raakt. Bij het aangaan van nieuwe relaties wil je dus een weloverwogen beslissing maken op basis van zo veel mogelijk data. Kredietinformatie is daarbij onmisbaar.

  • Je voorkomt onbetaalde facturen.
  • Je beperkt de risico’s.
  • Je bent minder tijd kwijt aan debiteurenbeheer.
  • Je hebt continu inzicht in het betaalgedrag van je (potentiële) klanten.
  • Je ziet tot welk bedrag je veilig zaken kunt doen.
  • Je ontdekt commerciële kansen.

Het is uiteraard geen garantie dat een klant goed blijft betalen. Er kan immers van alles gebeuren: op het wereldtoneel, in een specifieke branche of op bedrijfsniveau. Daarom kan CreditDevice bedrijven voor je monitoren. Dat betekent dat je altijd direct op de hoogte bent als er iets wijzigt.
Is er sprake van een nieuwe bestuurder, verslechterend betalingsgedrag of een surseance van betaling? Je hoort het nog diezelfde dag.

Door je klanten te monitoren, zie je de gevaren dus altijd aankomen. Je kunt dan op tijd beslissen wat je doet. Je levert bijvoorbeeld alleen nog maar op vooruitbetaling. Of je neemt een bepaalde klus alleen aan als je een aanbetaling ontvangt. Zo dek je je in tegen de risico’s.

  • Altijd inzicht!
  • Je kunt direct ingrijpen wanneer het risicoprofiel verandert.
  • Je doet gerichter zaken: je ziet niet alleen gevaren, maar ook kansen eerder aankomen.
  • Je bepaalt zelf hoe, wanneer en hoe vaak je meldingen wilt ontvangen.

Een kredietverzekering maakt kredietinformatie niet overbodig. Integendeel! Soms kun je de kredietlimiet namelijk zelf toekennen zonder overleg met de verzekeraar. Dat heet dan een ‘zelfbeoordelingslimiet.’ De kredietlimieten van CreditDevice worden door alle grote kredietverzekeraars geaccepteerd. Dat is te danken aan onze betrouwbare en actuele kredietinformatie.

Ben je verzekerd? Bekijk dan ook eens PolisManager. Deze tool hebben we zelf ontwikkeld om het beheer van je kredietverzekeringspolis te vergemakkelijken.

Kredietinformatie van CreditDevice

Net een stap verder

Basisdata komen uit het handelsregister. CreditDevice gaat echter een stap verder bij het samenstellen van de kredietinformatie: we zoeken continu naar méér informatie om het krediet- of frauderisico voor onze klanten te beperken. Daarbij maken we gebruik van data uit maar liefst 10.000 bronnen. Denk aan data over vastgoed, het wagenpark, de bedrijfswebsite en vele andere (openbare) bronnen.

Kredietinformatie_voorbeeldrapport

Wat staat er allemaal in een kredietrapport?

Altijd op de hoogte

Betalingservaringen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het betaalgedrag van je zakenrelaties? Dan heb je niet genoeg aan een jaarrekening, want dat is slechts een momentopname in het verleden. CreditDevice biedt veel meer. Door de koppeling met onze credit management software hebben we enorm veel betalingservaringen. Omdat we die dagelijkse informatie over het betaalgedrag van jouw (mogelijke) klanten opnemen in onze kredietrapporten, krijg je dus direct een zeer voorspellend inzicht in het risico.

Vraag eenmalig een gratis kredietrapport aan!

Waarom CreditDevice

Contact

Heb je een vraag?

Geen probleem wij helpen je graag persoonlijk verder! Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.